Gyártásközi vízbázisú mosás

Alkatrész mosás

Gyártásközi vízbázisú mosás

Rendszereink a munkadarabok zsírtalanítására és tisztítására használhatók a gyártás különböző szakaszaiban. Korrózióvédelmet biztosítanak, valamint így az alkatrészek a magas tisztasági előírásoknak is meg tudnak felelni. A szennyeződés típusától és mértékétől valamint a szükséges tisztaságtól függően a munkadarabokat savas, semleges vagy lúgos anyagban tisztítják.

A vizes tisztítószerekkel ellátott rendszerek elsősorban a poláris szennyezők, például sók (emulziókban vagy ujjlenyomatokban) vagy szilárd anyagok, porok stb. tisztítását végzik fémen, műanyagon, gumin, stb. A vízbázisú mosást legtöbbször a gyártási lépések között, az alkatrészek összeszerelése előtt, felületi kezelés vagy tárolás előtt alkalmazzák. A kiválasztott tisztítószer koncentrációját az egyéb folyamatparaméterrel együtt határozzuk meg. A teljesen zárt rendszerek különösen költséghatékonyak a minimális veszélyes anyag kibocsájtás miatt.

A PERO gyártás közbeni vagy végső tisztításra szolgáló vizes rendszereket biztosít különböző kivitelekben:

  • Forgókosaras tisztító rendszer, permetezéssel (főként kis mennyiségű tisztításhoz)
  • Mosókamrák merülő tisztításhoz
  • Magas nyomású folyadék áramoltatás
  • Szállítószalagos, alagútmosó (sorozatgyártás során), permetezéssel
  • Ultrahangos tisztítás
  • Gőzfürdő

Jellemzők:

  • Bonyolult geometriájú alkatrészek tisztítása oldószeres, módosított-alkoholos berendezések által
  • Nagy kapacitás
  • Minimális veszélyes hulladék
  • Magas tisztasági fok

Berendezések

ROBOMAT

Alkalmas különböző alakú, méretű és szennyezettségű alkatrészek tisztítására is.  A hatalmas befecskendezett folyadékmennyiség, a központosított szórófej és a speciális fúvókageometriának köszönhetően erős tisztítóhatást biztosít. A mozgatható fúvócsőnek köszönhetően megvalósítható a szennyeződés eltávolítása egy vagy két lépcsőben.

ROTIMAT 1A / 2

Forgótányéros rendszer hatékony alkatrészek tisztításához vizes tisztítóközeggel. A PERO forgó berendezésének típusa Rotimat 1A/2 vizes közeggel működik. A forgó tányéron a tisztítóközeget egy állítható fúvóka segítségével permetezik, s ily módon biztosított az egyenletes eloszlás.

ROTIMAT 3 / 3U

Hatékony rendszer alkatrészek tisztításához vizes tisztítóközeggel. A ROTIMAT 3, mint 1 fürdős rendszer és a ROTIMAT 3U mint 2 fürdős rendszer. Olyan porlasztásos tisztítórendszerek amelyek vizes tisztítóközeggel permetezik az alkatrészeket. Különböző komponenseket lehet hatékonyan áztatni nagynyomású pumpákkal és speciális fúvóka rendszerekkel. A komponensek különböző programokkal mozgathatók. Az alkatrészek szárítása opcionálisan meleg levegővel valósítható meg.

Rotimat 1A

ROTIMAT 1A/2

Rotimat

ROTIMAT 3/3U

NEPTUN

Az egyénileg szabott fúvóka-rendszer (szabadon programozható mozgásokkal és tisztítási programokkal kombinálva), mely számos alkatrész tisztítására alkalmas. Így lehetővé teszi a különböző területeken való használatot.

A szárítás meleg levővel történik. Azért, hogy a hőveszteséget minimálisra csökkentsék, a konténer és a fúvókák teljesen elszigeteltek.

A NEPTUN-ban minden hagyományos tisztítórendszer használható.

TWT

A TWT-MONO (egy működő munkakamra) és TWT-DUO (két működő munkakamra) összhangban van a legutolsó vizes közeggel működő rendszerekre vonatkozó technológiai szabályozással. Kombinálja a permetőrendszer és az áztatásos rendszer (ultrahanggal vagy ultrahang nélkül) funkcióit. Ez az jelenti, hogy a makacs szennyeződéssel rendelkező, bonyolult alkatrészek tisztítása is lehetséges.

A szárítás vákuum alatt történik, alacsonyabb hőmérsékleten.

TWT